Rasveta za kupatilo – plafonska, zidna ili nešto treće?

Pravi odabir rasvete za kupatilo, podjednako je važan kao i opremanje rasvetom u ostatku doma. Adekvatna postavka kupatilske rasvete zavisi, kako od veličine kupatila, tako i od rasporeda u njemu. Uz pažljivo uklapanje modela u prostor, postižete punu funkcionalnost, bez izostavljanja i estetskog momenta.

Ono na šta se posebno treba obratiti pažnja i što je ključno pri odabiru rasvete za kupatilo, jeste posedovanje zaštitnog faktora od vlage. IP 44 zaštitni faktor je prvi stepenik u selekciji rasvete kojom ćete opremiti svoje kupatilo. Ako rasveta poseduje IP 44, naredno pitanje koje se nameće su efekti koje želite postići u kupatilu, kao i njihova korisnost za vas i vaše ukućane. Izborom LED sijalica vremenom štedite kućni budžet, a dobijate prirodniju svetlost koja će trajati poprilično dugo. Na kraju, ali jednako važno je i estetski izgled rasvete. U skladu sa svojim preferencijama, birajte modele koji su tradicionalni, moderni ili pak, retro!

Plafonska rasveta

Centralno osvetljenje u svakom kupatilu neretko predstavlja plafonska rasveta. Kao najjače osvetljenje u prostoriji, neretko se javlja i kao jedini izvor veštačkog svetla. Posebno je korisna kod kupatila manje površine jer čini da prostor vizuelno izgleda veće. Pored osnovne funkcije koju rasveta ima, možete birati i modele kupatilske rasvete sa posebnim funkcijama, kao što su mogućnosti izbora boje i stepena osvetljenja.

SVENJA 41606-16D

Zidna rasveta

Kao dodatan izvor osvetljenja, ali i kao estetski element – zidna kupatilska rasveta je odličan izbor! Koristan je trik za isticanje elegancije i naglašavanje prigušenog osvetljenja u kupatilu. Rasveta za kupatilo koja se montira na zid dostupna je u širokom spektru dizajna, boja i oblika. Da je jednostavnost nekada najveća elegancija potvrdite izborom modela, koji će ukazivati na to da imate istančan ukus.

Nešto treće...

Detalj u svakom kupatilu koje će dame obožavati! Ogledalo sa ugrađenim LED lampama daće vam jasniju sliku i učiniti da uživate u svakom trenutku dnevnih rituala ulepšavanja. Ukoliko se pak, ne odlučite za ovakvo ogledalo, korisno je da kraj postojećeg ogledala u kupatilu imate postavljenu zidnu rasvetu koja će dati isti efekat.

Najbolji izbor kupatilske rasvete potražite OVDE